Koop je tickets
Ontmoet onze dieren

Moskikker

Leer meer over de kleine moskikker, een heel onopvallende kikker.

  • Lengte: 4 centimeter
  • Voedsel: Insecteneter
  • Leefgebied: Tropische bossen in het noordwesten van Vietnam
  • Status: Bedreigd
  • Weetje: De kleine moskikkers verliezen steeds meer van hun oorspronkelijk leefgebied.

Leefgebied

Waar leven moskikkers?

Je moet even de tijd nemen om deze amfibieën te ontdekken, want zoals de naam al verraadt: de kikkers lijken precies op stukjes mos! In de tropische bossen in het noordwesten van Vietnam kun je deze zeldzame kikkersoort tegenkomen.

moskikker

Dit bijzondere diertje wordt helaas bedreigd in het wild. De kleine moskikkers verliezen namelijk steeds meer van hun oorspronkelijk leefgebied. Door landbouw, houtkap en toerisme krijgen deze dieren het steeds moeilijker.

Voedsel

Wat eten moskikkers?

Moskikkers eten insecten.

Liefde en Opvoeding

Hoe worden moskikkers geboren?

Deze kikkers leggen hun eitjes op een wel heel bijzondere plek. Zij doen dit niet zoals de meeste kikkers in het water, maar erboven. De eitjes worden in een blad gelegd of tegen de binnenkant van een boom. De moskikker is één van de weinige kikkersoorten die zijn eieren in met water gevulde boomgaten of rottende bomen legt.

moskikker

Er worden vier tot vijftien eieren gelegd. Na enkele dagen komen de kikkervisjes uit en zij vallen dan naar beneden in het waterplasje. De kikkervisjes eten algen en plantaardig materiaal dat zij in het water vinden. Binnen ongeveer twee maanden veranderen de kikkervisjes in kleine moskikkers.

Heb je nog een dierenvraag?

Stuur je vraag naar Carlijn! Zij gaat iedere twee weken samen met een dierverzorger op zoek naar antwoorden op allerlei dierenvragen. Ga je mee? Bekijk ons YouTube-kanaal!

Dierenvraag insturen

 

moskikker

Bekijk meer dieren...!

Met slurf of zonder slurf. Kwispelend of brullend. Kakelbont of camouflage. Sommige dieren moet je gewoon met je eigen ogen zien.