Koop je tickets

Kinderpanel

DierenPark Amersfoort is dé dierentuin voor jou en alle andere kinderen.

Hier kom je van alles tegen over de dieren en de natuur. Wij vinden het heel tof dat je na een bezoek aan ons park enthousiast bent om de natuur nog mooier te maken. Bijvoorbeeld in je achtertuin, maar ook ver weg, zoals in Afrika of in Azië.

Wij vinden jullie de helden van nu en van de toekomst en kunnen jullie ideeën en hulp goed gebruiken om onze dierentuin nóg leuker te maken. Daarom is er het Kinderpanel van DierenPark Amersfoort. Dit panel bestaat uit een groepje jonge fans van de dieren en ons dierenpark. Vier keer per jaar komen zij samen om hun advies uit te brengen over verschillende onderwerpen. Hier vind je het laatste nieuws over het panel.

Het panel

In de zomer van 2021 hebben wij elf nieuwe leden van het Kinderpanel verwelkomd. Maak kennis Tijmen, Sophie, Midas, Anniek, Marijn, Gio, Lize, Thom, Jurre, Roos en Elianne:

Tijmen

9 jaar, lievelingsdier: zebra

Ik houd van vormgeven en ontwerpen. Ook vind ik het leuk om na te denken over iets wat met dieren te maken heeft. Het is heel vet dat ik bij zo’n grote dierentuin in het Kinderpanel mag zitten. Ik heb er zin in om in het echt te gaan vormgeven en om samen te werken met alle andere kinderen.

Feitje: ik heb ooit zelf een pretpark ontworpen.

Sophie

8 jaar, lievelingsdier: giraf

Ik vind het belangrijk dat alle dieren een goed leven hebben en de beste verzorging krijgen. Ik ben gek op dieren en wil hier graag over meedenken. Ik wil dat alle kinderen die naar DierenPark Amersfoort komen een leuke dag hebben en veel kunnen leren over alle verschillende dieren. Daar denk ik graag over mee! 

Feitje: mijn cavia’s, Jip en Piep, waren in juni de huisdieren van de maand in de Quest Junior.

Midas

12 jaar, lievelingsdier: cheeta en eigen katten

Dieren en dinosauriërs vind ik erg interessant. Ik vind het dan ook leuk om mee te denken met het park en achter de schermen te kijken. Tijdens mijn deelname aan het panel wil ik leren hoe je een dierenpark runt en hoe je nieuwe ideeën echt gaat bouwen.

Feitje: ik woon bijna naast DierenPark Amersfoort.

Marijn

8 jaar, lievelingsdier: alle dieren met hoorns

Het is mijn droom om ooit in een dierentuin te werken. Ik houd veel van dieren en zit vol goede ideeën om het dierenpark nog leuker te maken. Bijvoorbeeld een dierenquiz die je kan maken, zodat je nog meer leert over de dieren. Zelf hoop ik te leren hoe je een dierverzorger kan worden en hoe je goed met dieren om moet gaan.

Feitje: ik heb ongeveer alle Playmobil-dieren die er zijn en ik ben bezig in Minecraft DierenPark Amersfoort na te bouwen.

Anniek

11 jaar, lievelingsdier: paarden en prairiehondjes

Hoe leuk zou het zijn als mijn ideeën werkelijk worden uitgevoerd! Ik ben benieuwd hoe het werkt in een dierentuin en hoe plannen worden gemaakt. Ik kom al lang in de dierentuin en ik weet ook nog goed wat ik leuk vond toen ik klein was. Nu ik elf jaar ben, vind ik weer andere dingen leuk. Zo wil ik DierenPark Amersfoort nóg leuker maken.

Feitje: ik kan patronen lezen voor het haken.

Gio

10 jaar, lievelingsdier: de Carolina-eend

Zelf heb ik al verschillende acties gevoerd om bedreigde dieren te helpen. Ik maak bijvoorbeeld foto’s, die verkoop ik en de opbrengst gaat naar goede doelen die zich inzetten voor bedreigde diersoorten. Ik wil de dierentuin helpen om alles zo goed mogelijk te maken voor de dieren in het park, maar ook voor de dieren in het wild.

Feitje: ik heb nu zes huisdieren: goudvissen Oreo en Jelly, hamster Coco, een gerbil Ronnie, vierteenlandschildpad Spike en mijn luipaardgekko April.

Jurre

12 jaar, lievelingsdier: helmkasuaris en brilberen

Mijn grootste hobby’s zijn dierentuinen bezoeken met mijn vader, het verzamelen van dierentuinspullen en het tekenen van dierentuinplattegronden. Ik ben een enorm liefhebber van dierentuinen en vind het dan ook heel leuk dat ik onderdeel ben van het Kinderpanel. Ik zit vol ideeën!

Feitje: ik heb twee Instagram accounts over dierentuinen, namelijk @Zoowieso en @Zoomakers. Daar post ik dierentuinnieuwtjes en foto’s op. 

Roos

11 jaar, lievelingsdier: wolf

Ik ben als bezoeker al vaak in DierenPark Amersfoort geweest en ben benieuwd hoe het precies te werk gaat achter de schermen. Ik ben een groot fan van alle dieren, ben creatief en zit vol goede ideeën om het park nog beter te maken. Bijvoorbeeld een speurtocht naar de dieren! 

Feitje: als ik lees, dan kan ik mezelf helemaal afsluiten. Dan merk ik het niet meer als iemand iets tegen mij zegt.

Lize

9 jaar, lievelingsdier: hamsters en ringstaartmaki’s

Later wil ik dierenarts of dierverzorger worden. Als ik maar iets met dieren kan doen. Ik ben dan ook een echte dierenvriend: ik houd heel veel van dieren en weet ook veel over hen, daarom denk ik dat ik goed ben in het lid zijn van het Kinderpanel!

Feitje: het allereerste wat ik in de ochtend doe als ik opsta is onze poes Sem eten en melk geven.

Thom

9 jaar, lievelingsdier: cheeta en wolf

Later wil ik bioloog worden, ik weet namelijk heel veel van dieren. Ook kan ik goed meedenken en daarom vind ik het ook zo leuk dat ik bij het Kinderpanel hoor. Ik kom al bijna mijn hele leven in DierenPark Amersfoort. Ik vind het park dus al heel leuk, maar wil het nóg leuker maken voor de dieren en voor de bezoekers.

Feitje: ik ben groot Harry Potter-fan.

Elianne

10 jaar, lievelingsdier: alle dieren

Ik houd veel van de natuur en van dieren. Ik heb zelf dan ook twee konijnen. Ook vind ik het leuk om te ontwerpen en ik kan goed ideeën bedenken. Ik heb dan ook veel zin in om samen te werken met alle andere kinderen van het Kinderpanel.

Feitje: ik ben super nieuwsgierig.