Koop je tickets

Steun ons

Honderden dieren in ons park hebben elke dag voedsel en de juiste zorg nodig. Tijdens de sluiting waren er geen inkomsten, maar de verzorging van de dieren gaat uiteraard altijd door. Ons park is weer open, maar wel met beperkte capaciteit. Dat betekent dat wij heel wat minder bezoekers dan normaal mogen ontvangen. Wij kunnen jouw steun daarom goed gebruiken!

Met jouw hulp komen wij hopelijk samen door deze moeilijke tijd heen. Alle bee(s)tjes helpen!

Adopteer een mier

Tienduizenden hardwerkende mieren helpen elkaar. Zij snijden en vervoeren het blad en brengen dit naar de larven die in de schimmel leven bij de koningin. Zij is de baas van de kolonie. Doordat iedere mier een eigen taak heeft, houdt de groep zich in stand. DierenPark Amersfoort kan jouw hulp nu ook goed gebruiken. Adopteer een bijzondere parasolmier en help alle dierbewoners van DierenPark Amersfoort!

 • Donatie

  Je kunt een zelfgekozen bedrag naar ons overmaken. Jouw donatie wordt dan gebruikt voor bijvoorbeeld de voeding van onze dierbewoners en het onderhouden van hun verblijven.

  Eigen bedrag

 • Mieradoptie

  Word baasje van een mier en help DierenPark Amersfoort.

  • Geef je mier een naam
  • Certificaat (online)
  • Toegang Mierencam
  • Twee keer per jaar online Mierennieuws

  € 25,- per jaar

Honderdduizend mieren helpen

Een, twee, drie, vier… 21, 420, 1001, 4250, 10.020, 72.000… euh 100.000?! Je raakt al snel de tel kwijt als je al die mini-diertjes boven je hoofd ziet kronkelen: de Zuid-Amerikaanse parasolmieren! In het Honderdduizend Dierenhuis, het reptielen- en insectenhuis van DierenPark Amersfoort, krioelt een mierenkolonie langs en boven je. Op zoek naar blaadjes om te snijden, maar ook naar jou. Jij kan nu namelijk baasje worden van een mier.

Bedankt!

Heb je een mier geadopteerd of een donatie gedaan? Dan willen wij jou hartelijk bedanken. Wat fijn dat we op jou kunnen rekenen in deze tijden. Hopelijk tot snel!

Jouw steun helpt ons enorm in deze moeilijke tijden. Wij gebruiken jouw donatie onder andere voor de dagelijkse voeding voor onze dieren, het onderhouden van onze dierverblijven, noodzakelijk onderhoud aan ons park en het optimaliseren van dierwelzijn. Onze dieren hebben namelijk elke dag heel wat nodig aan voedsel, verzorging en verrijking, denk aan:

 • Er worden 140 stukken andijvie, 750 stukken witlof en 110 knolselderijen per week opgegeten
 • De olifantenkudde drinkt elke dag 1000 liter water én eet 250 kilo hooi
 • 75 kilo vlees! Dat is wat er elke dag wordt opgegeten door onze leeuwen, tijgers, hyena’s en wolven
 • Voor alleen de olifantenkudde is er elke dag 16 uur aan verzorging nodig
 • Per week worden er 280 haringen verorberd door onze pinguïns en de pinguïnvijver bestaat uit 70000 liter water, de vijver wordt twee keer per week verschoond

En… Dat zorgt voor een hele hoop poep. Elke dag voeren wij 3000 kilo aan uitwerpselen weg!